naar de vorige pagina

Reis China 2011

Terug naar de startpagina
 vorige dag 

volgende dag

3e dag - Hongkong ( 香港 ) > Guilin ( 桂林市 )

Na het ontbijt kennismaking met Hongkong, een echte metropool, die naast de westerse moderne hoogbouw haar typische traditionele Chinese atmosfeer en tradities heeft weten te behouden. We bezochten Victoria Peak met helaas een wat mistig maar toch wel aardig uitzicht over de stad en het vissersplaatsje Aberdeen, waar we per sampan een tocht maakten tussen de vele Chinese vissersschepen. 's Middags bezochten we een markt maar helaas ging het zachtjes regenen. Toen nog naar de beroemde winkelstraat Nathan Road in Kowloon Maar toen brak de regen pas echt goed los zodat we in de stortregen naar het vliegveld reden. 
Aan het begin van de avond vlogen we naar Guilin, een naar Chinese begrippen kleine stad die haar bekendheid dankt aan haar prachtige omgeving.

klik op de kaart voor een vergroting>>>

Toen we 's ochtends het hotel uitkwamen werden we verrast door een bruidspaar waarvan de bruid traditioneel gekleed was.

De rode paraplu (linker foto) moest worden opgehouden toen het bruidspaar het hotel uitkwam om hen tegen ongeluk te beschermen

Toen met de bus naar Victoria Peak voor het uitzicht over de stad Hongkong

Aberdeen, oorspronkelijk een vissersplaats, ligt aan de zuidkant van Hong Kong Island. 
Het gebied is vernoemd naar de Engelse graaf van Aberdeen, de originele Chinese naam echter is Hong Kong Tsai wat zoveel betekent als ‘Klein Hong Kong’. 
Men vermoed dat de naam Hong Kong oorspronkelijk ook hier vandaan komt. Het gebied wordt bewoont door ‘bootmensen’. Deze mensen, voornamelijk vissers, leven op hun boot in deze haven.
In vroeger tijden werd hier boten gebouwd van kamferhout. De vissers uit dit dorp noemt men ook wel “Boat people”. Het eilandje Ap Lei Chau, dat met Aberdeen verbonden is door een brug, staat bekend als het eiland van de botenbouwers  

Stanley Market

Guilin   is een stadsprefectuur in het zuiden van Volksrepubliek China in de regio Guangxi. Er zijn 670.000 inwoners
Guilin is gelegen aan de rivier de Li. Guilin en omgeving

Het landschap bestaat uit ongeveer 100-200m hoge torenkarst. Dit zijn residuele heuvels, waarvan de wanden ongeveer loodrecht zijn, die gevormd zijn door het oplossen van de omliggende kalksteen in water.

 
We overnachten in: Guilin, Hotel Fuboshan gelegen aan de Li-rivier, nabij het Fubo Park