naar de vorige pagina

Reis Ecuador en Galapagos 2013

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

naar volgende dag

dag 10 - Baņos

Onze eerste vrij in te vullen dag. Drie van onze groep gingen raften, wij sliepen eindelijk eens uit, werkten de foto's en het reisverslag bij, gingen Banos verkennen waarbij we geregeld het centrale park bezochten om de kolibries, waarvan er daar nogal wat rondvlogen, te fotograferen.
's Avonds bezochten we met de hele groep een plaatselijk Ecuadoriaans restaurant 


Baņos

Baņos is een prachtig bergstadje met een aangenaam subtropisch klimaat, het is in het hoogseizoen een heel toeristisch plaatsje, maar toen wij er waren zagen we niet zo veel toeristen. Het ligt op een hoogte van 1800 meter en heeft zo'n 16.000 inwoners. 
In het stadje worden toffees gemaakt (melcochas), die je in slierten kleefgoed ziet hangen bij de winkels
, de plaatselijke lekkernij.
Op hoogtijdagen en in weekends bezoeken de Ecuadoranen Baņos voor de warmwaterbaden, een bezoek aan de beroemde basiliek of voor de melcochas.

het uitzicht vanuit onze hotelkamer met de waterval die het water levert voor een van het thermische bad Agua Santa, wat betekent 'Baden van het Heilige Water'. Hiermee wordt verwezen naar de thermale warmwaterbronnen afkomstig uit de Tungurahua vulkaan.

  Voetenbaden met water uit de waterval het pleintje onder de waterval

Basiliek van de maagd van het heilig water
In de basiliek (Dominicaanse kerk) staat de Het beeld Santuario de Nuestra Seņora del Agua Santa (Onze Lieve Vrouwe van het Heilige Water). Deze seņora heeft wonderen verricht die te zien zijn op de schilderijen in de kerk. De schilderijen laten mensen zien die uit exploderende vulkanen, uit brandende hotels, enz., gered worden.

zicht op het dorp de basiliek het interieur van de basiliek

de standjes voor verkoop van suikerriet, nu bijna allemaal leeg verwerking van suikerriet kinderspel met suikerriet

maken van toffees (melcochas), de plaatselijke lekkernij van zoet suikerriet nuttige handwerken een indiaanse verkoopster veegt haar straatje

enkele van de vele kolibries die we zagen in het centrale park van Baņos, de Groene violetoorkolibrie

 

 en de Witbuikboself

 

en nog wat andere vogels

roodkraaggors geoorde treurduif

terug naar vorige dag

naar volgende dag