naar de vorige pagina

Reis EthiopiŽ 2012

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

naar reisschema

dag 22 - 7 december 2012 - Lalibela, vlucht naar Addis Abeba - Amsterdam

Vanaf ons hotel reden we al vroeg naar het vliegveld van Lalibela om terug te vliegen naar de hoofdstad Addis Abeba. Tenminste, dat was de planning maar toen we waren ingecheckt en stonden te wachten bij de gate, bleek dat het vliegtuig een technische storing had.
Er liepen een aantal monteurs rond het toestel en af en toe werd de motor gestart. 's Middags rond een uur of drie kregen we de mededeling dat een onderdeel uit Addis Abeba ingevlogen zou worden en we zouden een lunch geserveerd krijgen.
Om half vijf kwam inderdaad een vliegtuig aan waar een pakje werd uitgeladen. Ons werd verteld dat, als de reparatie lukte en we voor 6 uur konden opstijgen, alles verder volgens plan zou verlopen. Maar lukte dit niet dan werd een overnachtingplaats in Lalibela gezocht en zouden we die avond niet naar Amsterdam kunnen vertrekken.
Gelukkig leek alles om half zes in orde en vlogen we toch nog, met zo'n 6 uur vertraging naar Addis Abeba. Daar stond een bus klaar om ons naar het hotel te brengen voor opfrissen, de overgebleven Birr's in te wisselen voor Euro's en een hapje te eten.
Daarna weer in de bus terug naar het vliegveld van Addis Abeba. Na de gebruikelijke formaliteiten zaten we te wachten bij de gate, waar het KLM-vliegtuig naar Schiphol al klaar stond. Op de tijd dat we aan boord moesten liet het beeldscherm keurig zien dat we aan  het "boarden" waren, maar wij zaten nog netjes in de hal te wachten. Op de vertrektijd meldde het beeldscherm dat ons vliegtuig was vertrokken, maar wij zaten nog steeds te wachten om aan boord te gaan. Gelukkig konden we vanaf onze wachtruimte zien dat het KLM-toestel nog aan de gate stond.
Met een half uur vertraging mochten we eindelijk het vliegtuig in. Door de sneeuwstorm gisteren, bij vertrek uit Nederland, had het vliegtuig 2 uur vertraging opgelopen en daar hadden wij nog een staartje van een half uur van meegekregen.
De reis ging verder voorspoedig, na een tussenstop in Khartoem (Sudan) vlogen we over Egypte, Griekenland, JoegoslaviŽ, de Alpen en Duitsland, Nederland binnen in de buurt van Enschede
.
Op Schiphol werden we opgehaald door Jaap, die ons keurig naar huis bracht. Hier was Marc al met de sneeuwschuiver in de weer en kwam later met Saskia onze verhalen aanhoren. Het was wel even wennen, van 25įC naar -6įC.  s' Middags zochten we Inge op om ons af te melden maar de dame was na een aanval nogal diep in slaap.. 

Landing van ons vliegtuig, mooi op tijd helaas bleef het staan door een technisch mankement onze lunch wordt door de scanner van het vliegveld gehaald

en de lunch wordt gedistribueerd ons reisgezelschap aan de geÔmproviseerde lunch

we vliegen over bergen riviertjes en wat grotere rivieren

de bergkammen van EthiopiŽ

prachtig gezicht, al die lappendekens van graanvelden in allerlei staten, met geoogst, geploegd en nog groen gewas

meertje in de avondzon we vliegen boven Addis Abeba

orthodoxe kerk laatste zicht op een huttendorpje met hooioppers verkeerstoren van Addis Abeba

het scherm bij de gate laat zien dat we vertrokken zijn, maar niet heus het vliegveld van Addis Abeba de lichten van de landingsbaan

het beeldschermpje in het vliegtuig laat zien hoe we van Addis Abeba naar Khartoem vliegen tussenlanding in Khartoem

het scherm na vertrek uit Khartoem De reis verliep verder in het donker. In de buurt van Amsterdam waren er lichtjes genoeg om foto's te nemen

snelweg bij Schiphol geland op Schiphol waar de sneeuw op het platform lag

terug naar vorige dag

naar reisschema