naar de vorige pagina

Reis Madagaskar - Mauritius 2014

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag 

naar de volgende dag

 2e dag:  Aankomst Antananarivo

Rond half twee kwamen we op Mauritius aan waar we een uurtje moesten wachten op onze aansluitende vlucht, een Airbus van Air Mauritius die ons naar Madagaskar bracht. Dit was een nieuw vliegtuig en we hadden ruime plaatsen achterin. Het weer was redelijk helder, boven de Indische oceaan wat bewolkt maar eenmaal boven Madagaskar was het helder en hadden we en prachtig zicht op de kunstig aangelegde terrassen van de rijstvelden.
Om tien over drie arriveerden we op het vliegveld van Antananarivo. Na de nodige formaliteiten, temperatuurmeting vanwege Ebola, paspoortcontrole, visum ophalen, paspoort en visumcontrole, bagage afhalen, controle paspoort, bagage en bagage-ticket, verzamelden we in de hal waar we de rest van onze reisgroep konden begroeten.
Ook het wisselen van Euro's voor de Madagassische biljetten was een klein avontuur dat ons allemaal veranderde in miljonairs.
Daarna met z'n twintigen in  de busje naar ons eerste hotel in de hoofdstad Antanamarivo. Op zondagmiddag viel het verkeer mee, we hadden enkele files en kwamen begin van de avond in ons hotel dat net tussen de beneden- en de bovenstad in lag.
Met een deel van de groep trokken we naar de bovenstad waar we traditionele Madagassische gerechten aten, dit smaakte prima. Daarna snel naar bed om wat slaap in te halen, morgenochtend om acht uur vertrekken we weer naar ons volgende reisdoel, het natuurreservaat Pťrinet.


Antananarivo

Rond het middennachtelijk uur staken we de Middellandse Zee over naar Egypte waar we in de buurt van AlexandriŽ, even westelijk van de Nijldelta, boven land kwamen. Het was nacht en niet echt helder dus was er weinig te fotograferen

 route boven Afrika  We vlogen parallel aan de Nijl met bekende plaatsen als Luxor, Edfou en Aswan  rond 6 uur kwam de zon op maar door de bewolking was geen land in zicht

 Na Egypte vlogen we over Soedan en EthiopiŽ boven Soedan zien we een vliegveld  Weer bekende plaatsen van onze EthiopiŽ-reis als Gondar, Lalibela en Addis Abeba

 grillig gevormde rivierpatronen in EthiopiŽ   we vliegen over Gondar  en over Addis Abeba

 nog wat opnamen van het bijzondere landschap van EthiopiŽ 

     

 we moeten later nog maar uitzoeken waar deze foto's precies genomen zijn 

     

     

we verlaten het vaste land van Afrika eerste zicht op Mauritius

  geland op Mauritius Airport aan de terminal

verkeerstoren Mauritius na een uurtje verlaten we Mauritius weer en gaan een stukje terug naar Madagaskar

de kustlijn van Madagaskar

ook nog uitzoeken

Madagaskarese dorpjes en rijstterrassen

we naderen Antananarivo vlegelkleppen omhoog geland op Antananarivo airport, onze reis door Madagaskar kan beginnen

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar. De stad is gebouwd op de 12 historische heuvels van de Imerian. Antananarivo ligt op 1400 meter hoogte op een door bergen afgezet plateau. De stad werd rond 1625 door koning Andrianjaka gesticht. 
Antananarivo betekent "stad van duizend mensen" en verwijst naar het aantal soldaten dat de stad moest bewaken.
In 1894 werd het koninkrijk Madagaskar een Franse kolonie. De kolonisten besloten de hoofdstad Antananarivo Tananarive te dopen, naar de Malagassische gewoonte om de eerste en laatste lettergreep van plaatsnamen niet uit te spreken. Tot 1960, het jaar waarin Madagaskar zijn onafhankelijk verkreeg van Frankrijk was de officiŽle schrijfwijze dan ook Tananarive. Daarna werd de oude schrijfwijze weer in ere hersteld.


terug naar vorige dag 

naar de volgende dag