Reis Madeira 2013 |
|||
terug naar vorige dag |
naar de volgende dag |
||
Vijfde dag: maandag 11 februari 2013 - Porto Moniz > Ponta do Sol |
|
op weg naar de hoogvlakte met (nog) prachtig weer | we waren niet alleen op pad | al snel werden we opgeslokt door laag hangende wolken |
bij de eerste koffiestop in Prazeres bezochten we een kleine botanische tuin | In Fajã da Ovelha, zagen we dit tableau. Helaas hebben we het wiel niet in het echt teruggevonden | wel een muur vol hagedissen, pal achter het
tegeltableau |
het vissersdorp Paúl do Mar | met vissershuisjes aan smalle steegjes | enorme golven en een geraas als de zee zich terugtrok over de keien |
weer een aanvulling op onze nieuwe verzameling dakornamenten |
twee vissersboten in de haven | een aantal op de kant | de rest kwam, volgens deze boetende visser, pas rond 4 uur terug van zee |
er werd
gevist op tonijn (hier uit de vriezer) |
en
op skip-jack (ook een tonijnsoort) |
deze laatste vis word ook gedroogd: insmeren met zout, 24 uur drogen in de wind, wassen met zout water en dan nog 5 dagen drogen |
Het plateau van
Paul da Serra ligt op 1500m hoogte. Op de hoogvlakte
staat een woud van windturbines en een aantal zonnecollectoren, die zorgen voor elektriciteit in de
dorpen aan de kust.
Aan de noordzijde van het plateau ligt het eeuwig groene laurierbos.
Door de verdamping boven dit woud, is er hier heel vaak een
dichte mist. Ook kan het hier behoorlijk waaien.
In dit gebied is nauwelijks sprake van bewoning, ook geen
restaurants, etc
terug naar de hoogvlakte Paúl da Serra en het weer bleef prachtig | in de verte wat bergtoppen in de wolken, maar daar kwamen wij niet | toen we de hoogvlakte verlieten reden we door grote eucalyptusbossen |
we kwamen aan in Ponta del Sol | met oostelijk de kustlijn naar Ribeira Brava | en westelijk de kustlijn naar Calhetha |
we
sloten de dag af met een kleurige zonsondergang en |
lekker eten aan het keienstrand, Cees een vis (Dourada) en Marijke een traditionele vleespies (Espetata) |
terug naar vorige dag |
naar de volgende dag |