naar de vorige pagina

Reis Madeira 2013

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag 

naar de volgende dag

  Zevende dag: woensdag 13 februari 2013 -  Ponta do Sol > Funchal

Na het ontbijt wandelden we door een tunnel vlak naast ons hotel waar we gisteren ook al doorheen waren gereden. de tunnel was alleen aan het begin en eind afgewerkt, in de rest van de tunnel zag je de ruw gehakte lavarots met scheuren en gaten waar soms het water doorheen sijpelde. Hoewel het zonnig en warm was gingen dus wel de jassen aan want je werd echt nat. Aan de andere kant van de tunnel was een oude brug die naar een bergpad langs de kust leidde.
Na dit avontuurtje reden we langs een oude bochtige en soms behoorlijk steile kustweg richting Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos De weg voerde langs bananenplantages en wijngaarden, die we soms een paar keer zagen als we de weg, die niet altijd duidelijk was aangegeven, kwijt waren. We stopten bij een aantal uitzichtpunten maar één daarvan, Gabo Girão, was bijzonder, dit is de op twee na hoogste zeekaap ter wereld. Boven tegen de rots was een doorzichtig plateau gebouwd waardoor je de afgrond onder je zag. Heel eng om over dit glasplateau te lopen.
In Camara do Lobos, een oud vissersplaatsje, gebruikten we de lunch op een terrasje aan de vissershaven. De vissers vissen hier 's nacht op haai en zwaardvis en werken overdag aan de boten of doen een spelletje kaart of domino op een terrasje aan de haven.
We zijn er nu ook achter waarom de vissersvloot gisteren om 4 uur 's middags niet binnenkwam, die kwam dus om 4 uur 's nachts naar de haven.
Na nog wat omzwervingen kwamen we in Funchal aan, een stad met een nogal druk verkeer zonder zichtbare straatnaamborden of plattegronden. Maar een vriendelijke taxichauffeur kon ons gelukkig vertellen waar we ongeveer ons hotel konden vinden.
De komende dagen hebben we een mooie hotelkamer met balkon op de zonkant en uitzicht op de oceaan.
 

begin van de tunnel naast ons hotel in Ponta do Sol al snel gaat de tunnel over in een "spelonk" waarin het water uit het tunneldak stroomt

kunstwerk op de tunnelmuur de oude brug achter de tunnel miezerig stroompje in een enorm diep dal

hier eindigt het dal in de oceaan doorgang naar het bergpad een "Smooth Spear-leaved Spurge" tegen de rotswand

de snelweg via tunnels naar Funchal (die we niet namen) tuinieren op terrassen en gezicht op de oceaan vanuit onze koffiestop in een lokale bar, ergens voor Campanario, waar men geen woord Engels sprak

steil naar beneden vanaf de kaap Gabo Girão het uitzicht richting Funchal de catamaran waarmee we morgenmiddag de oceaan op gaan

de schepen van Camara de Lobos op de kiezels getrokken op het vissersschip hangen de vissen (kleine haaien?) te drogen 

bekend gezicht:  werken aan de boot
 
een straatje in Camara de Lobos
 
in de kerk, een schilderij met de patroon van de vissers en een zeilend vissersschip

Onze hotelkamer in Funchal in de hoteltuin grote gele kwikstaartjes en een halsbandparkiet

terug naar vorige dag 

naar de volgende dag