naar de vorige pagina

Reis Nieuw Zeeland

Terug naar de startpagina
  

Dinsdag 3 november 2009 - 19e vakantiedag en 14e dag Nieuw Zeeland -  Collingwood > Nelson - Tahunanui Beach
  
Vanochtend met prachtig weer vertrokken van de camping. Zelfs de locals vinden het weer uitzonderlijk mooi voor de tijd van het jaar.
Eerst hebben we het kerkje van Collingwood bekeken, dat was gisteren niet meer gelukt. Na het kerkbezoek reden we tot Richmond dezelfde weg van gisteren weer terug want er is maar één verharde weg naar het noordwesten.
Eenmaal onderweg was ons eerste doel de Pupu-bron of Waikoropupu Springs, daarna een koffie en fotostop bij de Ngarua Cave en de boomgaarden in de omgeving van Motueka. Even voorbij Nelson namen we een kijkje in het openluchtmuseum, het Founders Heritage Park.
Een camping vonden we aan de andere kant van Nelson in Tahunanui


klik op de kaart voor de route  ........

Het Anglicaanse kerkje van Collingwood, St. Cuthbert's Church is gebouwd in 1873. Het heeft de drie grote branden, waarbij steeds een deel van het plaatsje werd verwoest, overleefd en is daardoor het oudste gebouw in het dorpje 

   

Waikoropupu Springs of Pupu bron is een heilige plaats van de Maori's, daarom mag er niet in het water worden gezwommen, je mag het water zelfs niet aanraken.
De bronnen leveren samen ca. 14.000 liter water per seconde en het water is zo helder dat je op 7 meter diepte de bodem en waterplanten kunt zien.

   

Vanaf Upper-Takaka gaan we slingerend de berg op. Bovenaan stoppen we bij de Ngarua Cave om van het uitzicht te genieten en koffie te drinken. In het landschap zie je hier overal zwarte rotspunten. Het uitzicht met in de verte de Tasman Bay is schitterend 

   

Na de bergroute komen we in een zeer vruchtbaar gebied bij de dorpjes Riwaka, Motueka en Tasman. Hier zijn uitgestrekte boomgaarden en wijngaarden, we zagen velden met sinaasappels, grapefruits, druiven, kiwi's, appels, kersen en olijven

   

In Nelson stopten we bij het Founders Heritage Park, een compleet ingericht dorpje waarvan hieronder een impressie

 

 We konden hier ook eindelijk foto's maken van Marijke's favoriete vogel, de Swamp hen

   

Nog wat bijzondere bomen en planten

 
Marijke bekijkt de boomvaren

de Yellowhammer, een 16 cm lang vogeltje

paarse bloesembomen nog zonder blad

de nog onbekende bloem van deze boom
 

En naar de camping  in Tahunanui aan de westkant van Nelson

Naar de twintigste dag