naar de vorige pagina

Reis Nieuw Zeeland

Terug naar de startpagina
  
Maandag 19 oktober 2009 - 4e dag - Kuala Lumpur MaleisiŽ > vertrek naar Nieuw Zeeland
Dinsdag   20 oktober 2009 - 5e dag - vliegreis via Auckland naar Christchurch

  
Vanochtend stond het Nationaal Museum op ons programma. Met de taxi door de regen naar het museum gereden en daar aangekomen was het gelukkig droog en bleef het ook droog en natuurlijk weer erg warm.

Het museum bestaat uit een aantal gebouwen waarin de verschillende thema's van de historie van MaleisiŽ en haar bewoners wordt gepresenteerd.
Ook zijn een aantal objecten op het terrein van het museum opgesteld

Ethnics of Orang Asli
Voor zij die de oorsprong van de familie onderzoeken, een unieke ervaring

De gezichten op deze afbeelding komen ons soms erg bekend voor

 
In deze palen werden de beenderen van de voorouders bewaard

Eerste paleis van de sultan van Terengganu, Zainal Abidin III in1884
 

Maleisische totempaal
  
 

Natuurlijk kwamen ook de schepen van de MaleisiŽrs aan bod


model van een Lancang Kuning,het schip van de Maleise Archipel


model van een caracteristiek Majapahit handelsschip, de Bahtera


   

 


   


Drakenkop als boegbeeld van de koninklijke boot van Penang


Een tijger als standaard voor de giek 

Congkak, een spel dat in MaleisiŽ vooral door vrouwen werd gespeeld, werd in allerlei vormen gepresenteerd en werd ook gespeeld in het museum

 

 

Om 5.00 uur 's middags werden we van het hotel opgehaald voor de transit naar het vliegveld en om 21.10 uur zou ons vliegtuig naar Auckland Nieuw Zeeland vertrekken.
Dit werd wat later en na 10 uur vliegen kwamen we dus ook later in Auckland aan.

We hadden 2 uur overstaptijd, normaal zou dat genoeg moeten zijn maar er stond  een enorme rij passagiers voor de douane en daarna nog eens voor de bio-controle, waardoor we te laat bij de instap balie van Air New Zealand kwamen om onze bagage af te geven. We moesten onze koffers dus zelf naar de terminal voor binnenlandse vluchten brengen. Buiten de aankomsthal zou een bus staan die ons naar die terminal zou brengen.
Buiten gekomen was er natuurlijk geen bus te bekennen en op onze vragen werden we van hot naar haar gestuurd zonder resultaat

Een lichte paniek maakte zich van ons meester tot we eindelijk iemand te pakken hadden die ons duidelijk kon maken waar de bus naar de terminal stopte en inderdaad, even later waren we op weg naar de terminal. Daar konden we nog net onze bagage inchecken en op de band zetten.

Na 1 uur en twintig minuten vliegen waren we in Christchurch. Daar werden we tot onze verrassing opgewacht door de tante en neef van Marijke, Alie en Andrew die ons naar het Ibis hotel  brachten.

 

naar de zesde dag