naar de vorige pagina

Reis Noord India en Nepal 2014

Terug naar de startpagina
terug vorige dag 

naar de volgende dag

vr. 14-3     2e  dag:  Delhi

Vanochtend zaten we om 9 uur aan het ontbijt. We hadden redelijk geslapen maar nog wel een beetje duf. Na het ontbijt maakten we verder kennis met onze reisgenoten en de reisleider vertelde een en ander over India en er werden wat praktische zaken geregeld.
Vandaag stonden het
Rode Fort en de Jama Mashid-moskee op het programma maar onze reisleider wilde ons eerst laten kennismaken met Delhi, dus liepen we eind van de ochtend naar het metrostation waar we ons de metro in lieten duwen, na drie haltes overstapten op de gele lijn die ons in de buurt van het rode fort bracht.
In en bij officiŽle gebouwen, waaronder ook het metrostation, mag niet worden
gefotografeerd, dus van de metrotocht geen foto's.
Voor de terugtocht naar het hotel kozen we voor een elektrische riksja die ons naar het metrostation bij het hotel zou brengen. Dit werd echt een avontuur, al toeterend door het drukke linksrijdende verkeer. De riksjadriver bleek de weg niet te kennen dus werden we uren rondgereden terwijl bij iedere hoek naar de weg werd gevraagd. Uiteindelijk kwamen we toch op onze bestemming.
Terug bij het hotel waren onze medereizigers die met de metro waren gegaan al lang terug en een ongeruste reisleider stond op de uitkijk.
Na onze voeten wat rust te hebben gegund dineerden we op het balkon van het hotel met diverse Indiase hapjes
 

Delhi is een industriestad, verkeersknooppunt, een cultureel centrum met universiteiten, theaters, musea, galerieŽn en historische bouwwerken uit de Mogoltijd. 
Delhi was van 1912 tot 1931 de hoofdstad van Brits-IndiŽ. Sinds 1931 geldt alleen New Delhi officieel als hoofdstad, een situatie die niet veranderde na de onafhankelijkheid van India.

 tegenover ons hotel, in een parkje, was een "boomkunstenaar" bezig  In alle stadsparken wemelde het van deze eekhoorns  tegenover het hotel werd gestreken met een antiek kooltjesijzer

 de kleermakerij naast ons hotel ook verder in de stad speelde het leven zich op straat af 

 bijzonder fietsvervoer, netten en tasjes fruit en rechts, ijsblokken  de rij riksja's voor het metrostation

 verbodsbord in het metrostation: niet spugen  onderweg van de metro naar het rode fort passeerden we deze moskee 

 Voor een dokterspost deed een "oorarts" zijn praktijk op straat  verkoopster te midden van haar waren  fruithandel

Het Rode Fort van Delhi of Lal Qila (Hindi) is een ommuurd paleis ( Rode zandstenen muren van 33 meter hoog met een lengte van 2 kilometer) in Shahjahanabad, in Delhi. Het Rode Fort ligt aan de rivier Yamuna. Het is ťťn van de bekendste bezienswaardigheden in Delhi, en staat de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 
Het is ook de plaats waar de minister-president van India elk jaar op 15 augustus, op de dag dat India onafhankelijk werd van Groot-BrittanniŽ, een toespraak houdt.
Het fort werd als paleis gebouwd door de Mogolse keizer Shah Jahan.

 voorzijde van het ommuurde rode fort  ťťn van de paleishallen

 marmeren zuilen met prachtige bloemmotieven  behuizing binnen de fortmuren  India's gezin in traditionele kleding

De Jama Masjid: De Vrijdagmoskee van Delhi of de Masjid-i-Jahan Numa is de belangrijkste moskee van Delhi. De moskee werd gebouwd door de Mogel Sjah Jahan. De bouw was in 1656 gereed. Het is ťťn van de grootste en bekendste moskeeŽn van India.

 Voor we naar de moskee gingen een snelle Indiase lunch  weg naar de moskee met natuurlijk de straathandelaren  en spelende kinderen

 en zoals overal in India, genoeg te eten onderweg  gelovigen op de trappen van de moskee

Ook in India zijn er weer bijzondere vogels te zien, hier de oogst van vandaag

Bruinkopbaardvogel  Junglebabbelaar Halsbandparkiet Steppearend  Huiskraai Treurmaina

 zou de man zoethoutstokjes maken?  geen helmplicht bij traditionele hoofdbedekking  en aan het einde van de dag een opgemaakt bed

terug vorige dag 

naar de volgende dag