naar de vorige pagina

Oost Middellandse zee cruise 2015

Terug naar de startpagina
terug naar de vorige dag

naar de volgende dag

  Tweede dag:  Bari (ItaliŽ)


VenetiŽ

Na onze eerste nacht op de MSC Opera en een uitgebreid ontbijt verkenden we een deel van dit enorme schip.
Om 14.00 uur legden we aan in de haven van Bari
Voor de middag hadden we een excursie geboekt naar het plaatsje Alberobello dat bekend staat om z'n bijzonder gebouwde ronde stenen huisjes en dito kerk.
Om 19.00 werden de trossen weer losgegooid en voeren wet richting Griekenland.


Bari

Bari is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken en pleinen en zijn kasteel, is goed bewaard. 
Ook de basiliek van de heilige Nicolaas (in 1087 begonnen met de bouw) is bezienswaardig, hier worden de stoffelijke resten bewaard van Sint Nicolaas, de bisschop van Myra. Deze werden in 1087 door zeelui van Bari uit Myra meegebracht.

klik op de kaart voor een vergroting >>>>


De trossen van de MSC Opera worden om de bolder gelegd op de kant stonden de riksha's al klaar om de gasten naar de stad te brengen en even verderop de bussen voor de excursies

Met de bus reden werden naar Alberobello in de Murgeregio gebracht, bekend om zijn typische, kokervormige huizen met spitse koepel, de zogeheten trulli. 
Waarschijnlijk is de trulo bouwvorm ontstaan nadat belasting op de daken van de huizen werd geheven.
Een lokale gids leidde ons door de smalle steegjes van de stad, door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed, naar San Antonio, de enige trullo-kerk ter wereld. 
Tijdens de terugreis naar Bari kregen we een panoramische rondleiding waarna we weer naar ons schip werden gebracht.

De Basiliek van San Nicola de eerste trullo zien we in het open veld in het stadje Alberobello zie je ze overal waar je kijkt

De enige trullo kerk ter wereld een achteraf-trullo-straatje tussen de huisjes bloeiende artisjokken

vaak zie je, naast nieuwe huizen, oude trulli staan, Vorm van voorouderverering of mantelzorg? nog een echte oude trullo, ťťn met de natuur

Bari, Italie
Gezellig chaotische stad waar de traditionele maaltijden nog steeds populair zijn. Om te bezoeken; De Basiliek van San Nicola of de Domkerk. Volgens Posidippus, een Griekse poŽet uit de 3de eeuw na Christus betekent Bari ďThuisĒ. Bari is een zeer levendige en opwindende stad. 
Door de eeuwen oude tradities werd Bari een typische koopman- en zeevaardersstad.

Dadelpalm in bloei Een uitgebrande veerboot, de Norman Atlantic, met verbrande auto's en al de loodsboot ligt klaar om ons naar buiten te begeleiden

een laatste blik op oud Bari met de St. Nikolaaskerk

Iedere bol z'n eigen meeuw  een terugkerende visser en we zijn op weg naar Piraeus - Athene

terug naar de vorige dag

naar de volgende dag