naar de vorige pagina

Reis Portugal 2018

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

terug naar start

Achtste dag: zondag 17 juni 2018 Sintra > Lissabon > Schiphol

Voor onze terugreis hadden we, met hulp van het hotelpersoneel, tevoren ingecheckt en onze vliegtuigstoelen gewijzigd zodat we weer naast elkaar zouden zitten bij raampje voor de nodige luchtfoto's.
We hadden al twee sms'jes binnen over vertragingen van onze vlucht maar vertrokken toch wat vroeger naar het vliegveld om rustig de huurauto af te kunnen leveren en de schade van de tweede dag te regelen. Bij de garage ging alles op wieltjes, geen problemen met de borg, alles was verzekerd, dus hadden we nog ruim de tijd voor we de bagage konden afgeven.
De douanecontrole vormde vandaag het grote probleem, er stond een enorme wachtrij  alsof alle toeristen in één keer het land moesten verlaten.
Met linten waren twaalf gangen uitgezet, heen en weer over de breedte van de hele hal. Reizigers die niet zo vroeg waren gearriveerd als wij, kwamen in tijdnood en kropen onder de linten door waardoor de chaos compleet werd. Na meer dan anderhalf uur schuifelen waren we eindelijk moe en bezweet bij de controle en konden we door naar de vertrek-gate waar helaas geen vliegtuig klaar stond. Vertraging door technische problemen en de staking van de Franse verkeersleiding!!
Na enige tijd kwam het toestel voor de gate en na uitladen, schoonmaken en bijtanken vertrokken we uit Lissabon vooreen verder rustige vlucht naar Schiphol waar onze taxi gelukkig al die tijd op ons had gewacht.
 

eindelijk zitten we in het vliegtuig even later vliegen we over de Vasco da gama brug over de Taag en volgen de Taag nog een eindje noordwaarts

op de grond valt het niet op maar vanuit de lucht zie je ze overal, de "center pivot irrigation circles" - het land wordt hier bevloeid door een lange sproeibuis die vanuit het centrum van de cirkel ronddraait

Rio Zezere bij Sobral-Combria - Castelo Branco overal zie je rijen windmolens, hier bij Cadafaz

het natuurgebied in centraal Portgal - Serra da Estrela

Serra da Estrela met in het midden het stadje Seja met het broodmuseum Spanje - Santiago de Compostella de haven A Coruna aan de Golf van Biskaje

sluizen bij Velzen -  IJmuiden

Hoogovens Beverwijk Noordzeekanaalterug naar vorige dag 

terug naar start