naar de vorige pagina

Reis Ecuador en Galapagos 2013

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

naar volgende dag

dag 2 - Quito > Machachi

Om zeven uur zat de groep aan het ontbijt en om acht uur reden we met de bus naar het uitzichtpunt El Panecillo in Quito. Het weer was prachtig, helder en zo'n 20 gr C, ideaal om de stad en alle vulkanen rondom de stad goed te zien. Hierna reden we naar het oude centrum van Quito voor een rondleiding tot ca. half een. Daarna kregen we vrije tijd om op eigen houtje de stad in te trekken of op een terrasje uit te rusten.
Om vier uur vertrokken we richting Machachi naar de Hosteria La Estation in het dorpje Aloasi waar we twee nachten zullen blijven.


Machachi

Ons hotel Fuente de Piedra II in Quito wachten op het vertrek van de bus  overal dezelfde warboel van telefoon- en stroomdraden

Quito is een lang uitgestrekte stad met dichte behuizing de wegen in Ecuador zijn prima, hier de bouw van een talud er worden miljarden dolars geïnvesteerd aan de bouw van een metro

El Panecillo (Spaans: panecillo; een klein broodje) is een 200 meter hoge heuvel, 3016 meter boven de zeespiegel en van vulkanische oorsprong. Op de top was een tempel waar de indianen de zon aanbaden. Deze tempel zou verwoest zijn door de Spaanse conquistadores. Op de top van Panecillo staat nu een 45-meter hoog aluminium monument van een Madonna, in 1976 ontworpen door de Spaanse kunstenaar Agustín de la Herran Matorras, in opdracht van de religieuze orde der Oblaten. Het beeld is gemonteerd op een hoog voetstuk en gemaakt van zevenduizend stukjes aluminium.
De maagd staat op een bol en bovenop een slang wat vaker voorkomt bij madonna's in de klassieke iconografie. Minder traditioneel zijn de vleugels. Mogelijk is zij de enige madonna in de wereld met vleugels als een engel.

El Panecillo met op de top de aluminium Madonna

uitzicht over de oude stad Quito met centraal de kathedraal

de besneeuwde top van de Cayambe vulkaan (5790 m), de twee na hoogste Imbabura vulkaan (4610 m) Atacazo vulkaan (4600 m)

de Antisana vulkaan (5735 m) de drie na hoogste vulkaan van Ecuador Pichincha vulkaan (4784 m)

Iglesia de Santo Domingo


La Compañía, de jezuïetenkerk. In 1605 werd begonnen met de bouw die uiteindelijk 163 jaar zou gaan duren!  Het is de rijkst versierde kerk van Ecuador (700 ton goud van de Inca's gebruikt voor de altaren, de muren en de beelden).
De Compania de Jesus kerk wordt gerekend tot een van de vijf mooiste kerken in de wereld. Helaas mochten in de kerk geen foto's worden gemaakt

de voorgevel van de Jezuïetenkerk van buitenaf toch nog een inkijkje door het voorportaal van de kerk

Iglesia de San Francisco: San Francisco is de schutspatroon van Quito. Waarschijnlijk is deze kerk het eerste religieuze bouwwerk dat door de Spanjaarden is gebouwd in Latijns-Amerika. In 1553 is begonnen met de bouw. In 1868 werden de twee torens verwoest en weer opgebouwd.
Binnenin staat de Virgen de Quito, Maria afgebeeld met zilveren vleugels. Het standbeeld op de Panecillo is gebaseerd op dit schilderij.
.

Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito, San Francisco interieur van de San Francisco kerk

Palacio de Carondelet, het presidentiële paleis met ceremoniële bewakers, 

de voorzijde van het presidentieel paleis

bewakers in ceremoniële kleding

De kathedraal is gebouwd tussen 1550 en 1562. De toren en het portaal dateren uit de 20e eeuw. Binnenin ligt de tombe van generaal Sucre. Het plafond heeft Moorse invloeden.

onze groep op weg de oplopende weg naar de kathedraal was nog een flinke inspanning eindelijk de kathedraal

en het interieur

Op weg naar ons einddoel van vandaag, het dorpje Aloasi bij Machachi waar we slapen in de Hosteria La Estation tegenover het station van Machachi

we nemen afscheid van Quito onderweg veel Fries stamboek vee, geïmporteerd uit Nederland het station van Machachi

de ingang van de hosteria we sliepen in aparte huisjes, twee onder een kap de achterkant van de huisjes

terug naar vorige dag

naar volgende dag

\