naar de vorige pagina

Reis Ecuador en Galapagos 2013

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

naar volgende dag

dag 5 - Otavalo


Cotacachi

Vandaag hadden we een "vrije dag". Het was grote marktdag in Otavalo en dat betekend dat de hele streek naar de stad komt en vrijwel de hele stad vol kraampjes staat waar van alles te koop is.
's Ochtends om 4 uur werden we al gewekt door gegooi met buizen door de eerste kraambouwers en daarna bleef de herrie de hele dag aanhouden.
Na het ontbijt hebben we door de stad gelopen en bezochten o.a. de Poncho markt. Erg gezellig al die verschillende mensen waarvan de meeste in kleurige dracht liepen. Ons hotel zat dus middenin het hele gebeuren dus we konden makkelijk even terug naar onze kamer om op adem te komen.
's Middags nog wat markten bezocht. In een overdekte marktplaats werd Cees bijna beroofd. Een man volgde ons al een tijdje en Marijke zag dat hij een rits van de fototas opendeed. Door er tussen te springen kon ze erger voorkomen want achter de bewuste rits zat een doosje met sigaren!
's Avonds hebben we met de hele groep in een Mexicaans restaurant gegeten


Otavalo

De markt van Otavalo is wereldberoemd. Indianen uit de wijde omgeving stromen toe om 's morgens al vroeg hun kleurige geweven doeken, kleden en poncho's te koop aan te bieden. De markt verspreidt zich over enkele pleinen van het stadje en kent verschillende afdelingen. Indianen van de Otavaleños stam verkopen handgemaakte kunstnijverheid, ze zijn in de zomer vaak te zien als muzikant in de Europese grote steden

 

tijdens het verkopen gaat het werk gewoon door

         

Poncho Plaza. 
De officiële artesanaatsmarkt ligt op en rond de Plaza de Ponchos (officieel Plaza Centenario). Het is ook de marktdag voor de plaatselijke bevolking, dus wordt er aan de noordkant van Poncho Plaza warm voedsel bereid

gemiddelde lengte van de indianen is anderhalve meter we kochten tekeningen van Patricio Erazo (de man met pet) van achteraf wordt het varken uitgehold voor een warme hap

     

Otavaleños
Otavalo dankt zijn naam aan de Otavalieno indianenstam (Quechua indianen). Deze stam is er in geslaagd om hun eigen cultuur en identiteit te behouden en deze aan te passen aan de huidige tijd mee te gaan.
<<<< De Otavaleños zijn herkenbaar aan de lange zwarte vlecht op hun rug, vaak met een lint omwonden, en hun kleurige kleding. 
De vrouwen dragen wijde rokken met geborduurde blouses, schitterende halskettingen en armbanden.

         

oorbellen passen de mooiste kunstwerken moerbeien

Iglesia Matriz de Otavalo met prachtig gesneden deuren en een eenvoudige maar mooie inrichting

    het interieur van de Iglesia San Luis

terug naar vorige dag

naar volgende dag