naar de vorige pagina

Reis Ecuador en Galapagos 2013

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

naar volgende dag

dag 16 - Cuenca - Puerto López

Vandaag is ons een lange reisdag toegezegd. Vanuit de Sierra dalen we af naar de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa, waar we een totaal andere kant zullen ervaren dan we tot nu toe van Ecuador hebben gezien.  
Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen.
Aan de kust hebben we een hotel in het kleine vissersdorpje Puerto López. We kwamen hier eind van de middag aan en hadden nog net even tijd om op het strand naar de vissersschepen te kijken


Puerto López

We vertrekken al vroeg uit Cuenca en genieten van de prachtige vergezichten van het Ecuadoriaanse Hooggebergte we passeren de meren van het El Cajas nationaal park

wolken zowel onder in het dal als boven in de bergen

laatse blik op de bergen bij Molleturo tussen de wolkenlagen de besneeuwde top van de hoogste vulkaan, de Chimborazo boom met alleen vruchten en gele bloemen

We rijden door een streek waar we veel rijstvelden zien, in allerlei stadia van net uitgepland tot rijp vor de oogst

Enkele van de vogels die we op dit deel van de reis zagen

tropische koningstiran muiszwaluw gladsnavel Ani grote zilverreiger Slakken- of Moeraswouw

roze waterlelies een veld met zilverreigers

in dit gebied wordt veel gebruikt gemaakt van deze bromfietstaxi's Nobol - standbeeld van de Ecuatoriaanse heilige Narcisa de Jesu torentje zwarte gieren

veel huisjes gebouwd van bamboe reizigers palm in de kuststreek veel Baobab bomen

De oceaan komt in zicht en we zien de eerste vissersschepen hier voor de kust van Puerto López

Puerto López (16.000 inwoners) 
Een klein pittoreske vissersdorpje dat prachtig ligt aan een turquoise hoefijzervormige baai, met een mooi strand tussen heuvels aan noord en zuidkant. 
Het strand is op zijn mooist aan de uiteinden van het dorp, weg van de vele vissersbootjes die buiten de kustlijn aangemeerd liggen. Vanaf de hoofdweg ten zuiden van het stadje heb je een mooi zicht over de baai.
De visserij is een belangrijke activiteit in Puerto Lopez.
  In de lokale wateren zijn de geelstaart, dolfijn, wahoo, marlijn en tonijn enkele van vele verschillende soorten vissen.
's Middags rond half vijf komen de vissers terug in de baai met hun bootjes vol vis. Onmiddellijk begint op het strand een levendige handel, die zeker een bezoek waard is.

de boulevard" van Puerto López waar de muiszwaluwen zich 's nachts verzamelen op de stroomdraden

  


terug naar vorige dag

naar volgende dag