naar de vorige pagina

Reis Ecuador en Galapagos 2013

Terug naar de startpagina
terug naar vorige dag

naar volgende dag

dag 19 - Puerto López - Guayaquil

Van het vissersplaatsje Puerto Lopez ging de reis vandaag naar de havenstad Guayaquil, een van de grootste steden van Ecuador en ook de stad met de meeste criminaliteit. Onder leiding van onze reisleider Marc, die hier een aantal jaren gewoond had, maakten we een wandeling langs een aantal karakteristieke plaatsen van de stad, over de beroemde rivierboulevard Malecon 2000 waarna we eindigden in het oude centrum, historische wijk las Peñas, op een berg met op de top een vuurtoren. Veel treden omhoog naar een terrasje en slechts drie van ons hadden nog fut genoeg om de laatste 400 treden naar de vuurtoren te beklimmen. 
Na ons even te hebben opgefrist in ons hotel liepen we naar een restaurant waar we ons laatste gezamenlijke diner hadden en ook de verjaardag van Geesje nog een keer vierden.


Guayaquil

afscheid van Puerto Lopez

  bamboestammen worden opengehakt en gebruikt voor bekleding van huizen  

huizen van bamboe op palen gebouwd jonge rijstaanplant Baobab bomen

boeren gedoetje ook wat grotere huizen

de krottenwijken van Guayaquil

Guayaquil
Ook al is Quito de hoofdstad, de grootste stad van Ecuador is Guayaquil met ongeveer drie miljoen inwoners. Guayaquil is de belangrijkste havenstad en daarmee het commerciële en industriële centrum van het land. De stad is gelegen op de westelijke oever van de Guayas-rivier op zo'n 56 kilometer van de monding van deze in de Golf van Guayaquil.
Ondanks dat de stad meer zakenmensen trekt dan toeristen biedt de stad verschillende bezienswaardigheden. Zo zijn er mooie pleinen, prachtige kerken, interessante musea en verschillende wandelingen te maken. Een wandeling langs de rivier is een echte aanrader,
de Malecon 2000, een grote boulevard met monumenten, tuinen, fonteinen, restaurants, winkels, bars en het kristal plein met kunst tentoonstellingen zijn een bezoekje waard. Daarnaast vindt je in het Bolivia park vele tamme leguanen. 
Sinds 2000 heeft Guayaquil een grondige vernieuwing ondergaan: alles is veel properder en hele wijken zijn heropgebouwd. Er is een nieuwe vliegveldterminal, en een nieuw transportsysteem: de metrovia. Het centrale busstation is heropgebouwd.
Hoewel er nog heel wat kan gebeuren qua veiligheid en hygiëne, vooral in de niet-toeristische zones van de stad, is Guayaquil toch een zeer aantrekkelijke stad geworden en het stadsbestuur werkt er hard aan om het toerisme te bevorderen

aan de  rivierboulevard Malecon 2000 wordt nog steeds gewerkt kerken van Guayaquil

Leguanen in het Bolivia-park, Parque Seminario of Parque de Las Iguanas

rivierboulevard Malecon 2000 toeren op de boulevard ons reisgezelschap in ruste

De oude wijk ‘Las Peñas’ is een bezoek waard, het eerste woongebied van de oude stad. Dit is het enige deel van de stad waar de houten huizen nog te vinden zijn die herinneren aan erkende Ecuadoriaanse schrijvers en dichters die in dit gebied woonden.
Je krijgt hier een goed beeld van het oude pittoreske koloniale Guayaquil.

 de historische wijk las Peñas is op een heuvel gebouwd, een wandeling van honderden treden om de vuurtoren te bereiken

het afscheidsdiner, een deel van de groep gaat naar huis, een deel doet nog een cruise naar de Galapagus eilanden dat betekend ook afscheid van onze reisleider, Marc

Ook wordt de verjaardag van een van onze reisgenoten, Geeske, nog eens gevierd en dan weer terug naar ons hotel

 


terug naar vorige dag

naar volgende dag