naar de vorige pagina

Egypte - Abu Simbel 

Terug naar de startpagina

vorige blad

volgende blad

Grote tempel van Ramses II
De tempel is gebouwd tussen 1244 en 1224 voor Christus. Ramses II, één van de machtigste farao’s van Egypte, liet de tempel wijden aan de goden Re-Harachte, Amon-Re, Ptah en zijn eigen goddelijke persoon. 
Het complex bestaat uit twee tempels, de ingang van de grootste van deze twee is versierd met de vier bekende standbeelden van Ramses II.
De kleinere tempel is opgedragen aan de Godin Hathor, in deze tempel wordt Hathor meestal voorgesteld als Nefertari, de meest geliefde vrouw van Ramses.
Na het aanleggen van de tweede dam in de Nijl, werd in 1964 begonnen met het redden van de tempels door een gespecialiseerd team onder de UNESCO-vlag. Het volledige complex werd in enorme blokken gesneden van meer dan twintig ton per stuk, deze blokken werden opgehesen, vervoerd en uiteindelijk terug ineen gezet op een veiligere locatie die vijfenzestig meter hoger en tweehonderd meter verder van de rivier is gelegen dan het oorspronkelijke complex

Onder water het oude tempelcomplex, boven de verplaatste tempel Grote tempel met de vier standbeelden van Ramses II De kleine tempel van Nefertari, de vrouw van Ramses II

God van de zon koningin Nefertari Ramses II hiëroglief koningsnaam Ramses II 
Hagedis plantje Nubian Sea afgemeerd bij Abu Simbel