naar de vorige pagina

Reis IndonesiŽ 2017

Terug naar de startpagina
naar vorige dag

naar volgende dag

dag 18 - Sanur

Voor de eerste volle dag in Sanur hadden we een onderwateraktiviteit gepland. We werden hiervoor door een taxibusje opgehaald en naar een ander resort gebracht waar ze mogelijk het onderwater wandelen (Sea Walking) hadden uitgevonden, wij hadden er nog nooit van gehoord tot we het in een reisgids voor Bali lazen.
We werden naar een kleed/doucheruimte geleid waar we onze badkleding konden aantrekken, daarna werd een instructiefilm vertoond waarin stap voor stap werd uitgelegd wat we gingen doen, waar je op moest letten en welke gebaren je naar de begeleiders moest maken als je in nood verkeerde of zo.
Naast wij tweeŽn waren er nog andere deelnemers, twee Japanse koppels, die kennelijk op huwelijksreis waren, gingen ook voor het eerst over de bodem van de Indische oceaan wandelen.
We werden met een boot naar een duikplatform gebracht waar we eerst een plastic schouderstuk omkregen, Marijke voelde zich net een gladiator, daarna werden we naar een brede ladder gebracht om zeven meter af te dalen naar de oceaanbodem. Maar eerst kregen we een grote ronde astronautenhelm over het hoofd die aansloot op het eerdere gladiatorenborstschild. Aan de helm zat een lange slang die zorgde voor de toevoer van de nodige zuurstof.
Het afdalen voelde je goed in je oren maar even slikken en je kon weer verder. We werden begeleid door een aantal duikers die ons keurig naar beneden hielpen. We waren geÔnstrueerd om het hoofd rechtop te houden, als je wilde kijken waar je je voeten zette, dan  liep je helm vol oceaanwater. hield je daarna je hoofd weer recht dan werd het water er door de perslucht weer uitgeblazen. 
Het wemelde beneden van de grote en kleine vissen in allerlei kleuren. Bij het lopen op de oceaanbodem werd je keurig begeleid door de duikers en dat was wel nodig ook want door alle vissen kon je vaak geen hand voor ogen zien.
We kwamen langs rotsen met koraal en kleurige anemonen en  nog veel meer prachtige vissen. Na een half uur gingen we terug naar de ladder en naar boven.
Onder water werden door een duiker foto's en films gemaakt. Zelf had ik de onderwatercamera stand-by,filmde en maakte foto's.
Terug in het hotel bleek helaas dat onze eigen gemaakte foto's en films niet waren gelukt. Waarschijnlijk had ik de camera tijdens het laden aangezet en was het geheugenkaartje vol met een film met stilstaand beeld. De camera gaf wel een melding "full" maar ik dacht dat hij bedoelde dat de batterij vol was. Jammer maar helaas geen beelden van ons onderwateruitstapje dus. Gelukkig hadden we nog wel een foto gekocht die de duikers van ons hadden gemaakt.
Nadat we deze teleurstelling hadden verwerkt konden we weer genieten van ons oceaan-avontuur. We maakten 's middags nog een wandeling in de omgeving van het hotel, werkten weer wat aan de website en gingen toch wel voldaan naar bed.

Sea Walker 
Met behulp van een unieke glazen helm die het mogelijk maakt om onder water te kijken en te ademen, kunt u al lopend over de zeebodem de vissen en het koraal bekijken. Na een uitgebreide instructie gaat u samen met de instructeur het water in. Je loopt je over de bodem van de oceaan, te midden van prachtige vissen en koraal. 

samen met kleurige vissen op de oceaanbodem

Wandeling door de achterafstraatjes van Sanur

bijna alle huizen hebben een voorhof met een of meer altaren een aangekleed altaar langs de weg overal zie je deze prachtige dadelpalmen

muskaatmussen eten de rijst uit de halmen van een tempelversiering huisaltaar met parasols prachtige bloem, de Balinese rode passiebloem

een straatje in Sanur vliegeren is hier een nationale hobby nog een achterafstraatje

weer terug bij ons resort

veiligheidssluis bij de ingang van het resort, de bodem van alle auto's  werden met spiegels gecontroleerd de ingang van het hotel ons huisje bij nacht

Vogels van Sanur

Kleine bonte aalscholver Wenkbrauw buulbuul Parelhalstortel Muskaatvinken Witkopnon

naar vorige dag

naar volgende dag